CSA - Czech Airlines / Plecari din Bucuresti / Bilete avion
sau
NEWSLETTER Fii mereu la curent cu ofertele noastre
LAST MINUTE
  BILETE DE AVION
 

CSA Czech Airlines
http://aeroport.kz/sites/default/files/pictures/logo-partners/Czech_Airlines_logo.jpg
 
CSA Czech Airlineseste linia aeriană națională a Republicii Cehe, cu sediul în Praga. Aceasta este membră a alianței SkyTeam Alliance. Compania are zboruri spre majoritatea destinațiilor din Europa și face lagătură între puncte importante din America de Nord, Asia, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, transportând circa 2 milioane de pasageri pe an. CSA utilizează un program de zbor numit "OK Plus Frequent Flyier Program". Baza sa principală este Aeroportul International Ruzyne din Praga.
 
CSA a fost creată în 6.10.1923 de către guvernul cehoslovac sub numele de CSA Ceskoslovenske Stare Aerolinie. Douăzeci și trei de zile mai tîrziu, primul său zbor a avut loc între Praga și Bratislava. A operat numai zboruri interne până la primul său zbor internațional de la Praga spre Bratislava și Zagreb, în 1930. După invadarea nazistă a Cehoslovaciei în 1939, dezvoltarea liniei aeriene a fost oprită. În 1948 Partidul Comunist a preluat puterea în Cehoslovacia și a suspendat rute spre Europa de Vest și Orientul Mijlociu și a înlocuit o mare parte din flota companiei cu aparate sovietice.În 1957 CSA a devenit una dintre primele companii aeriene din lume care utiliza aparate Tupolev Tu-104A cu turboreactor. Primul zbor transatlantic a avut loc pe 3 februarie 1962 spre Havana, Cuba. După separarea Cehoslovacei în cele două țări, Cehia și Slovacia, CSA a adoptat numele curent în 1995. in ianuarie 2005, Csa Czech Airlines avea 4,441 de angajați, pricipalii acționari fiind Fondurile cehe pentru proprietate (56,43%), Banca cehă de consolidare(34,49%) și investitori cehi.

 
BAGAJE
WEIGHT CONCEPT  - acest concept se aplica tuturor calatoriilor cu exceptia celor din/catre SUA si Canada 
Bagaj de cala este de maxim 23kg (clasa economic) si 30kg (clasa business); Infantii (varsta maxim 2 ani) fara loc rezervat au dreptul la un bagaj de maxim 10 kg. Pe zborurile operate de CSA se permite gratuit un excedent de bagaj de maxim 20 kg pentru detinatorii de card OK PLUS GOLD, iar pentru membrii OK PLUS SILVER CARD de 10 kg.
PIECE CONCEPT - acest concept se aplica tuturor calatoriilor din/catre SUA si Canada
 
La clasa economic se pot transporta gratuit la cala 2 piese a cate 23 kg fiecare, suma dimensiunilor (L X l X h) sa nu depaseasca 158 cm (clasa economic) si 2 piese a cate 32 kg fiecare (clasa business).
Ca bagaj de mana se poate transporta gratuit o piesa de maxim 10 kg, dimensiuni maxime 115 cm. In plus, pasagerul are dreptul la o geanta mica, o patura, un aparat foto/camera de filmat, o umbrela; impreuna cu piesade bagaj de mana, acestea nu pot depasi 12 kg.
 
Transportul animalelor de casa in cabina este permis. Limita este de maxim 1 animal per compartiment (animale admise: catei, pisici si iepuri). Greutatea (animal+container) admisa este de maxim 8 kg; iar dimensiunile maxim admise ale containerului sunt 48 X 32 X 29 cm. Pasagerul trebuie sa detina toate documentele necesare unei astfel de calatorii, fiecare tara avand propriile reguli. In general, este necesar certificat veterinar. Pentru calatorii intre tarile membre UE sau catre tari din UE, este necesar un pasaport si un microcip pentru identificare). Containerele ce depasesc dimensiunile de mai sus vor fi transportate la cala (dimensiuni maxime 125 cm X 69 x 80 cm).
 
http://cdn.seatguru.com/en_US/img/457/seatguru/airlines_new/United_Airlines/United_Airlines_Boeing_737-800_B.jpg
 

Transportul animalelor de casa se taxeaza separat.