Grecia / Avion / Sejur / Vacante in Strainatate
sau
NEWSLETTER Fii mereu la curent cu ofertele noastre
LAST MINUTE
  BILETE DE AVION
Grecia  sau Republica Elena  este o tara din sud-estul Europei membra a Tratatului Nord-Atlantic, Uniunii Europene si a zonei euro.
Grecia este situata în Peninsula Balcanica, la sud de Bulgaria, Macedonia si Albania si la vest de Turcia. Are un litoral de 13.676 km la Marile Egee, Ionica si Mediterana. Considerata de multi drept leaganul civilizatiei occidentale, Grecia are o istorie lunga si bogata, timp în care si-a raspândit influenta pe trei continente.
Grecia este formata din 13 provincii, care sunt împartite la rândul lor în 51 de prefecturi. Pe lânga acestea exista o regiune autonoma, Muntele Athos (Ayion Oros - Muntele Sfânt), un stat monastic sub suveranitate greceasca.

Grecia este formata dintr-o parte continentala cu numeroase golfuri si peninsule (Peloponezul, o peninsula legata de continent prin golful Corint) si o parte insulara (aproximativ 3 000 de insule în Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu si grupele Dodecaneze si Ciclade. Grecia are aproximativ 15 000 km de coasta