IBERIA / Plecari din Bucuresti / Bilete avion
sau
NEWSLETTER Fii mereu la curent cu ofertele noastre
LAST MINUTE
  BILETE DE AVION
 
Iberia Líneas Aéreas de España, S.A., de obicei prescurtat Iberia, este cea mai mare companie aeriană a Spaniei, cu sediul în Madrid. Este o companie internationala infiintata pe data de 28 iunie 1927 specializata pe transportul de pasageri si marfa, fiind prima companie aeriana din Spania si prima companie aeriana care a zburat intre Europa si America de Sud. De la data infiintari si pana in prezent compania Iberia a trasportat peste 600 milioane pasageri nu numai pe rute interne ci si in Europa si America Latina.
 
De asemenea este prima companie care a introdus programul de frequent flyer in Europa. Din 2002 Iberia opereaza in peste 1000 de destinatii, iar in 2005 a transportat peste 32.4 mil. pasageri si a avut un profit net de peste 395.8 milioane eur.
In acest moment Iberia face parte din ONEWORLD Alliance, alaturi de unele dintre cele mai mari companii aeriene, ca British Airways sau American Airlines.
 
Iberia este una dintre primele companii aeriene care a început să utilizeze biletele electronice. Oferă un program de loialitate Iberia Plus, cu care pentru un bilet de avion cumpărat de la acest operator pasagerii primesc puncte promoţionale. În viitor pasagerii pot schimba aceste puncte cu zboruri gratuite şi bilete cu reducere precum şi o noapte de cazare într-un hotel sau închirierea unei maşini.
 
Companiile Aeriene Iberia operează în principal Europa, Africa şi ambele Americi efectuând zboruri în principal de la Madrid şi Barcelona. În Europa oferă bilete de avion către Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Spania, Gibraltar, Grecia, Germania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Suedia, Elveţia, Turcia, Marea Britanie şi Italia. În Asia operează zboruri pentru China, India, Israel şi Japonia. În Africa operează în Egipt, Guineea Ecuatorială, Maroc, Nigeria, Senegal şi Johannesburg. În America de Nord operează  Mexicul şi SUA cu oraşele - Boston, Chicago, Miami, New York, Washington, Caraibe, Costa Rica, Guatemala şi Panama. În America de Sud operatorul spaniol operează în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Peru, Uruguay şi Venezuela. În totalitate sunt mai mult de 100 de destinaţii din 42 de ţări din întreaga lume.
 
http://centreforaviation.com/images/stories/2012/january/27/iberia_route_map.png
 
Flota companiei aeriene Iberia este compusa din:
* 18 aeronave MD-87
* 12 aeronave MD-88
* 9 aeronave Boeing B-757
* 7 aeronave Airbus A-319
* 62 aeronave Airbus A-320
* 16 aeronave Airbus A-321
* 2 aeronave Boeing B-747
* 18 aeronave Airbus A0340/300
* 12 aeronave Airbus A-340/600

La bordul aeronavelor Iberia sunt disponibile trei clase: Economy, Business Class şi Business Plus. Aceasta din urmă oferă cel mai înalt standard de călătorie.

Scaunele dotate cu suport ajustabil de îndoire şi extensibile, transformabile în pat. Fiecare pasager se poate bucura de un ecran individual pe care poate selecta 15 canale audio şi 26 vizuale precum şi o varietate mare de jocuri. La clasa Business Plus pasagerii au posibilitatea de a degusta cele mai bune vinuri spaniole. Catering-ul în această clasă, din aeronavele Airbus 340 este servit de una dintre cele mai mari şi mai respectate companii - Gate Gourmet. Călătorind la Clasa Business către Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, veţi fi asiguraţi că scaunul de mijloc va fi întotdeauna liber. La clasa Economy staţi confortabil şi puteţi petrece timpul călătoriei placut, indiferent dacă este o călătorie intercontinentală sau în Europa.

Companiile aeriene Iberia oferă pasagerilor la bord posibilitatea utilizării cinematografului şi echipamentelor audio de cea mai bună calitate digitală, fără a fi nevoie de redarea video player. Pasagerii au posibilitatea de a viziona aceste filme de pe scaunul individual după plac şi atunci când doresc. Programele sunt difuzate în spaniolă şi engleză. Unele filme sunt, de asemenea, disponibile în alte limbi. Au posibilitatea de a opri sonorul şi imaginea în orice moment, de redare sau repetare a unui fragment preferat. Iubitorii de muzică  au posibilitatea să-şi aleagă piesele lor favorite direct de pe scaunul lor şi au la alegere o sută de melodii de diferite genuri (disponibile pentru toate zborurile care durează mai mult de 7 ore).
 
Informatii bagaje
Bagajul la cala:
* Business Plus Service – 30 kg
* Economy class Service 20 kg
In ceea ce priveste excedentul de bagaj, tariful per Kg difera in functie de destinatie.

Bagajul de mana:
Clasa economic:
Bagajul de cabina sau de mana nu trebuie sa depaseasca 10 kg. In avion se mai pot lua urmatoarele: poseta de dama, haina, umbrela, o camera video de mici dimensiuni sau binoclu, laptop.
Clasa business:
* P calatoriile pe rute interne: 2 piese de bagaj care sa nu depaseasca 18 kg
* Alte destinatii: 1 bagaj care sa nu depaseasca 14 kg