QATAR / Plecari din Bucuresti / Bilete avion
sau
NEWSLETTER Fii mereu la curent cu ofertele noastre
LAST MINUTE
  BILETE DE AVION

Qatar Airways

 
Companiile aeriene naţionale din Qatar s-au înfiinţat în anul 1993. Sediul operatorului este situat în capitala ţării, Ad-Dauha. Aeroportul principal al liniei este Portul Aviatic International Ad-Dauha. Qatar Airways aparţine de Societatea Aeriană Arab Air Carriers Organization. Qatar Airways este una din cele mai dinamice companii aeriene din lume. 50% din companie este deţinuta de stat, iar cealaltă 50% se află în mâinile investitorilor privaţi.
 
Compania oferă bilete de avion în peste 80 de direcţii ale lumii: Austria, Franţa, Spania, Germania, Grecia, Italia, Rusia, Suedia, Elveţia, Turcia, Marea Britanie, SUA, Australia, China, India, Indonezia, Japonia, Malaezia, Insulele Maldive, Filipine, Iordania, Kenya, Kuweit, Oman etc.
 
Qatar Airways oferă cel mai înalt nivel de servicii şi facilităţi tehnice disponibile la bordul aeronavelor. Aparatele destinate traseelor lungi, Airbus A330 şi A340, deţin în interior un sistem audio-video interactiv, care stă la dispoziţia tuturor pasagerilor, indiferent de clasa de zbor. Aeronavele Boeing 777  au fost dotate cu sistemul modern Oryx Entertainment. Acesta oferă acces la mai mult de 150 de filme şi 150 de canale TV din întreaga lume, peste 50 de jocuri şi 500 de CD-uri cu muzica. În plus, la bordul aeronavelor liniilor Qatar pasagerii primesc servicii gratuite. În mai 2008 companiile aeriene Qatar Airlines au interzis utilizarea telefoanelor mobile  la bordul aeronavelor. Interdicţia a fost introdusă după ce s-a făcut o anchetă printre pasageri. S-a dovedit că peste 80% dintre acestia nu doresc ca la bord să fie permise convorbirile. Cei mai multi erau deranjati de faptul ca în timpul zborurilor de noapte, se vorbeste tare la telefon. Din aeronave se pot trimite SMS-uri, dar se poate folosi şi Wi-Fi.
 
Operatorul din Qatar oferă pasagerilor săi în cadrul programului de loialitate Privilege Club, posibilitatea de acumulare de puncte pentru zborurile Qatar Airways, dar şi a companiilor aeriene partenere, şi permite folosirea acestor puncte pentru călătorii gratuite. Acest program este partenerul popularului program Miles & More.
 
În diverse clasamente liniile sunt recunoscute în mod constant printre cele mai bune din lume. Este una dintre cele patru companii aeriene din lume care a primit premiul „Five Star”. A şasea în clasamentul celor mai bune linii "Best Airline in the World". A fost distins cu titlul de "Best Airline in the Middle East". În anii 2004, 2005, 2006, Qatar Airways a primit premiul " Best Cabin Crew in the Middle East". Liniile sunt recompensate pentru serviciile de înaltă calitate de la bord. Organizatia Tourism Investor Awards a  diferenţiat operatorul cu titlul "Best Business Airline". Linia este una dintre cele cinci companii aeriene din lume, premiată cu prestigiosul titlul de "5 Star Airline", în clasamentul independent de Skytrax.
 
Qatar Airways este una dintre cele mai tinere şi mai moderne companii aeriane din lume. În anul 2009, se alătura flotei două Airbus A380 Super Jumbo.
Qatar Airways are o o flotă de 94 de aeronave, marea majoritate fiind produse de Airbus:
13 Boeing 777-300ER
8 Boeing 777-200LR
4 Airbus A340-600
16 Airbus A330-200
13 Airbus A330-300
11 Airbus A321-200s
17 Airbus A320
 
Aeronave business

1 Airbus A319CJ
2 Airbus Long Range A319LR
2 Bombardier Challenger 605
1 Bombardier Challenger 300
1 Bombardier Global 5000

 

Prețurile pentru zboruri spre Tokio, Beijing, Shanghai, Delhi, Maldive sau Melbourne sunt extrem de competitive.