Sfaturi de calatorie / Business Travel
sau
NEWSLETTER Fii mereu la curent cu ofertele noastre
LAST MINUTE
  BILETE DE AVION
Ghid privind drepturile pasagerilor UE
Ghidul este initiat de Comisia Europeana si ofera informatii utile cu privire la drepturile dumneavoastra in caz de imbarcare refuzata, intarzieri prelungite, pierdere bagaje, zbor anulat. De asemenea, ghidul contine si informatii privind accesibilitatea pasagerilor cu mobilitate redusa.
Pentru a consulta Ghidul privind drepturile cetatenilor UE in calitate de pasageri atunci cand calatoresc cu avionul sau cu trenul, click aici: http://ec.europa.eu/transport/passenger-rights/ro/index.html.
 
Calatoria cu autocarul
Pentru excursiile cu autocarul te rugam sa te prezinti la locul de imbarcare cu cel putin 30 de minute mai devreme fata de ora de plecare mentionata in grila de imbarcare.
La plecarile de autocar din tara pot aparea anumite decalaje fata de progamul estimat din diverse motive care nu tin de agentia noastra.Asezarea in autocar va fi realizata de ghidul insotitor, conform diagramelor de imbarcare, in functie de ordinea inscrierii turistilor la respectivul program.
Autocarele fac popasuri pe traseu din aproximativ 3 in 3 ore.
In cazul calatoriilor cu autobuzul/trenul, fiti atenti la bagajele dumneavoastra pe intreaga durata a calatoriei.
 
Calatoria cu avionul
Pentru efectuarea formalitatilor de check-in trebuie sa te prezinti obligatoriu cu 120 de minute inainte de ora de decolare.
Orarul de zbor al charterelor poate fi modificat de catre compania aeriana. Agentia te va informa in timp util daca acest lucru se intampla. In acelasi timp este responsabilitatea turistului sa reconfirme orarul de zbor cu cel putin o zi inainte de plecare.
Taxele de aeroport pot suferi modificari in functie de evolutia pietei combustibililor. 
 
Calatoria cu automobilul
Pentru calatoria cu masina vei avea nevoie si de certificatul de inmatriculare al automobilului. O asigurare auto s-ar putea dovedi extrem de utila.
Utilizarea sistemelor anti-radar sau de detectare a radarului de catre soferi pe drumurile publice este interzisa prin lege.
Respecta regulile de circulatie! Iar aici ne referim si la prevederile referitoare la obligativitatea purtarii centurii de siguranta, a neutilizarii telefonului mobil in timp ce conduci sau a limitarilor de viteza!
Nu uita sa achizitionezi vignetele necesare pentru a putea rula pe drumurile publice sau pe autostrazi.
Parcheaza-ti masina doar in spatii amenajate. In lipsa acestora, trebuie sa respecti zonele in care se afiseaza parcarea sau stationarea interzise. In caz contrar, risti ca masina sa iti fie ridicata si sa o poti recupera doar dupa achitarea amenzii.
 
Nu uita!
Este bine sa ai in permanenta asupra ta un document de identitate valabil, pentru a-l putea prezenta autoritatilor in cazul in care ti se va cere sa te legitimezi. Pentru a usura efectuarea formalitatilor necesare in caz de furt al actelor, recomandam sa iti pastrezi copii ale pasaportului si ale permisului de conducere auto in locuri diferite de originale.
Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. Pentru iesirile in oras, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate.
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea biroului local de politie si a oficiului consular roman cel mai apropiat.
 
Alte informatii utile
Procurati-va un ghid al tarii/regiunii/localitatii in care mergeti.
Cereti permisiunea localnicilor pentru a-i fotografia sau filma.
Sunteti responsabili pentru orice incalcare a legilor locale, chiar daca nu le cunoasteti.
Respectati traditiile si obiceiurile locale. Unele comportamente sociale pot intra sub incidenta legii penale a tarii respective.
Asigurati-va ca aveti la dumneavoastra mijloace financiare suficiente pentru intretinerea proprie si a membrilor de familie, dupa caz.
Daca calatoriti cu avionul, informati-va in legatura cu produsele pe care le puteti lua in bagajul de mâna.
Nu va angajati sa transportati bagajele unor persoane necunoscute. Exista riscul ca acestea sa contina produse interzise, iar dumneavoastra veti suporta consecintele legii!  
Evitati implicarea in demonstratii sau manifestari de strada in tarile vizitate.
Evitati deplasarea in zone periculoase!
In cazul in care doriti sa calatoriti cu animale de companie, va recomandam sa va informati asupra documentelor de calatorie necesare pentru acestea!