Bran - Simon - Moeciu - Rasnov - Rucar / Munte / Vacante in Romania
sau
NEWSLETTER Fii mereu la curent cu ofertele noastre
LAST MINUTE
  BILETE DE AVION
ASEZARE
Satelae din zona Bran-Moeciu-Fundata-Sirnea sunt situate pe drumul inspre Transilvania, in Tara Barsei - un vast podis pe care il strabate raul care ii da numele si care este inconjurat de muntii Barsei, Bucegi, Ciucasului si Piatra Craiului.
 
Regiune extrem de interesanta din punct de vedere folcloric si etnografic, zona Bran-Moeciu-Fundata-Sirnea a dezvoltat in anii din urma cu succes turismul rural in orice sezon.
 
ISTORIC
Castelul Bran -
se spune ca acest castel a fost resedinta domnitorului roman Vlad Tepes care era supranumit Contele Dracula. In jurul acestuia s-au tesut multe legende dintre care in cea mai cunoscuta se spunea ca acest castel a fost resedinta unui vampir. Este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, atat datorita frumusetii lui, peisajului, cat si legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi.
 
Prima atestare documentara a cetatii Branului dateaza din 19 noiembrie 1377, cand Ludovic I al Ungariei adresa o scrisoare orasului Brasov prin care ii acorda unele privilegii. Desi nu se cunoaste cu exactitate data la care a fost construit, este posibil ca lucrarile sa fi inceput in primavara lui 1378. Cetatea a fost conceputa ca un complex cu rol militar dar si cu rol de oficiu vamal. Schimbarile esentiale ale castelului s-au petrecut in 1622-1625, dupa planurile principelui Transilvaniei Gabriel Bethlen, cand s-a construit o adevarata aripa noua si s-a amenajat intrarea actuala.
 
 
Comuna Bran este una din cele 44 de comune ale judetului Brasov. Situat intr-un loc pitoresc, la 24 de km de Brasov pe DN 73, care uneste Brasovul de Campulung Muscel, Branul este un punct de atractie pentru turistii romani si straini.
 
 
Amplasat la intrarea in culoarul Bran-Rucar, vechi drum comercial si strategic intre Tara Barsei si Tara Romaneasca, Bran este pretuit pentru frumusetile naturii inconjuratoare. O statiune climaterica de interes local, azi este o statiune in plina dezvoltare, centru national al turismului rural, ecologic si cultural. Beneficiind de un sit natural deosebit, apropierea muntilor Piatra Craiului si aproape toate localitatiile din imprejurime de un specific traditional de mare valoare sunt de interes.
 
 
Rasnov, Simon, Moeciu, Cheia, Fundata, Sirnea, localitati rurale in imediata apropiere a Branului, pastratoare de vechi traditii etnografice si folclorice, ofera la randul lor posibilitatea cunoasterii ospitalitatii poporului roman.

Club VILA BRAN 3*

Situat intr-o zona superba din Bran, ,,Club Vila Bran" este un complex ce se intinde pe o suprafata de aprox. 60.000 mp si detine 13 vile cu capacitati intre 1 si 24 camere (116 camere si 13 apartamente), Casuta Scufitei Rosii si Casuta lui Bambi, 2 restaurante, 1 terasa bar, baza de agrement, Valea cu povesti (parc de distractie tematic), sala de teatru, parc istoric, magazin de suveniruri si birou de informare turistica.

Oferta valabila pana la data de 17.12.2019

Tarif in lei/persoana/noapte

 

 

vezi oferta
de la 60 LEI

Pensiunea Casa Enescu 3 * - Bran

Casa Enescu este situată la 2 km de Castelul Bran şi se bucură de o locaţie liniştită, cu vedere la Munţii Bucegi şi Piatra Craiului. Aceasta are o terasă cu facilităţi de grătar şi oferă acces Wi-Fi gratuit şi o parcare gratuită.

Oferta valabila pana la data de 19.12.2019

Tarif in lei/persoana/noapte

vezi oferta
de la 62 LEI

Hotel Hanul Bran 3 *

Situat la un minut de Castelul Bran, la 4 km de partia de schii, amenajata atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, cu renumita sa rezonanta istorica, intr-o zona etnografica de prima importanta in Romania, complexul ,,Hotel - Restaurant Hanul Bran" va asteapta in orice anotimp, la orice ora, cu ospitalitatea caracteristica branenilor si cu preparatele lor traditionale de munte.

Oferta valabila pana la data de 19.12.2019

Tarif in lei/persoana/noapte

vezi oferta
de la 130 LEI

Hotel WOLF (Complex II) 3* - Bran

Complexul "WOLF 2" este situat in localitatea Bran, la numai 1 km de Castel, unde gazdele dumneavoastra va invita sa petreceti in spiritul cavalerilor medievali.

Oferta valabila pana la data de 19.12.2019

Tarif in lei/persoana/noapte

 


 

 

vezi oferta
de la 210 LEI

Hotel Maridor 4*

Hotel Maridor este situat la intrarea in Bran, dispunand de 46 de camere si de 4 apartamente. Toate sunt dotate cu baie, TV, minibar, internet, telefon, seifuri, uscator de par si acces securizat in camera pe baza de cartela magnetica.

Oferta valabila pana la data de 19.12.2019

Tarif in lei/persoana/noapte

 

 

vezi oferta
de la 220 LEI

Hotel Maridor 4* - Bran

Hotelul Maridor este situat la poalele Branului, la intrarea in Bran dinspre Brasov, in localitatea Tohanu Nou.

vezi oferta
   

Pensiunea Casa Serena 3 * - Bran

Situare: Pensiunea ,,Casa Serena" va imbie sa-i pasiti pragul ori de cate ori sunteti in cautarea unei variante de cazare in Bran sau Bran Moeciu. 

vezi oferta